Диктатурата ражда тероризъм, ражда насилствено съпротивление. Това каза проф. Татяна Дронзина,

...
Диктатурата ражда тероризъм, ражда насилствено съпротивление. Това каза проф. Татяна Дронзина,
Коментари Харесай

Проф. Татяна Дронзина: Атентатът беше срещу Дугин. Той беше най-достъпният

Диктатурата ражда тероризъм, ражда принудително противодействие. "

 

Това сподели проф. Татяна Дронзина, учител в Катедра “Политология ” към Философски факултет на СУ " Св. Климент Охридски ". Тя разяснява пред  атентата против Дария Дугина, която почина след мощен гърмеж в автомобила, в който се допуска, че е трябвало да е бил нейният татко – Александър Дугин, един от най-близките съидейници на съветския президент Владимир Путин.

" За Националната републиканска войска не знаем съвсем нищо. Аз самата за първи път се натъквам на тази организация. Ако тази организация ще продължи да работи с способи на убийства на цивилни, то тя е терористична и би трябвало да бъде наказана и преследвана като такава. Не може да има компромис с тероризма ", означи Дронзина.

Според нея не е ясно дали тази организация е направила покушението против Дария Дугина или сега " си сътворява политически активи ", само че изрази мнение, че украинското държавно управление не е обвързвано с този терористичен акт.

" Защото никой от украинските водачи не е вманиачен да сече клона, на който седи. Ако Украйна си разреши някакви терористични дейности, това ще значи загуба на интернационална поддръжка. Дори Русия беше доста резервирана – няма директни обвинявания към Украйна, има единствено догатки. "

Проф. Дронзина отдава неналичието на реакция от страна на съветския президент до този миг на " нерешителност, която е обвързвана с по-общия подтекст на войната ".

" От друга страна това, което се случи, може да му послужи като причина за стягане на обръчите. Представете си, в случай че имаше най-малките подозрения, че има украинска връзка, какво щеше да стане. "

" Очевидно съветският политически хайлайф не е едносъставен, в него има пластове, групи и браншове, които губят от войната. Логично е да си помислим, че тези браншове биха работили по някакъв метод и може би това е демонстрация навръх такова деяние. Защо тъкмо Дугин? Аз твърдо имам вяра, че атентатът беше срещу него. Той е минимум предпазен от всички, само че това е обикновено. Ако министърът на защитата и началникът на генералния щаб може да се скрие в бункер, то Дугин е просветител и съзнателно изграждаше своя облик на просветител. Проповедникът не може току-тъй да се скрие. Ако се скрие, просто ще бъде пропуснат. Затова и Дугин беше най-достъпният ", акцентира проф. Татяна Дронзина.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР